Åsa Petersen

Cleo 30 år!

8 november 2009

SafeRedirect-3

Numera drivs lördagarna på Cleo av
Luleås klubbproffs Tigerboys. Kolla här.

 

I går fyllde Cleo 30 år. Luleås enda klassiska nattklubb, med allt härligt snusk som hör till, är bara tre år yngre än jag själv.

På min tid, åren mellan 18 och 20 när varje fredag på Cleo var ett äventyr, kallades stället för Klamydiagrottan. Många år senare träffade jag en schlagerstjärna som lika självklart kallade Cleo för Veneriska trädgården, efter en spelning där.

Själv tycker jag att smeknamnen Solvalla och V75 gör Cleo mer rättvisa. Kärlek var ändå målet när man (jag?) gick runt, runt det runda dansgolvet. Jag hoppades på förälskelse, varje kväll. Ibland blossade den upp (och slocknade).

I NSD kan du läsa vad jag och några andra Lulebor minns från våra Cleonätter.

Men! Har ni sett bilden NSD har grävt fram på mig! Den är tagen på Aftonbladets centralredaktion för typ tio år sedan. Passande, i och för sig. Jag hade knappt slutat gå på Fredags-Cleo då.

 

[Edit: Först nu ser jag det. Var jag verkligen den enda tjejen NSD kunde hitta att minnas Cleo?

3 kommentarer

 1. Annelie säger:

  Haha, härliga Cleo. Där var jag en gång för 12 år sen, när jag var en dag gravid. Hade jag vetat det då, hade jag kanske druckit hallonsoda istället. Men nu gick ju allt bra i alla fall.

 2. Linda säger:

  Cleo, Cleo, Cleo… kärt barn har många namn. Blandningen mellan styrdans och “vanlig” dans kunde vara mycket förvirrande, särskilt som om det kändes som ett tvång att dansa med vem som än bjöd upp… en klassiker är killen som liksom smög förbi när när jag och vänninorna satt och smuttade på varsin drink, han drog upp mig och styrde mot dansgolvet. Jag formligen satte klackarna i golvet och bromsade samtidigt som jag halvskrek: Ser jag ut att vilja dansa eller?! Nu något vuxnare skulle jag vilja be honom om ursäkt… :-)

 3. Åsa Petersen säger:

  Annelie: Kom tillbaka snart!

  Linda: Nej, be inte om ursäkt! Du är inte ensam om att ha blivit föst mot dansgolvet mot din vilja :)

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *