Åsa Petersen

Niomiljonertrehundratusen visningar

11 november 2009
Tags ›

http://www.youtube.com/watch?v=3WkXPPLiZOY

Jag brukar lyssna på reklamradio när jag promenerar. Beyoncés If I were a boy spelas fortfarande. Varje gång jag hör den reser sig gåshuden under alla mina lager vinterkläder. If I were a boy:

I’d put myself first / and make the rules as I go

Genom att sjunga de enkla raderna på världens reklamradiostationer har Beyoncé gjort mer för feminismen än jag någonsin. Hon sätter förväntningar på könen, som ger killar större frihet än tjejer, i blixtbelysning. Utan att agitera, bara genom att konstatera.

You Tube-klippet ovan har, när jag skriver det här, haft drygt niomiljonertrehundratusen visningar.

3 kommentarer

 1. Anna säger:

  Beyoncé är verkligen en otroligt duktig artist som genom bra texter kan förmedla viktiga och tänkvärda budskap. En förebild att se upp till helt enkelt, till och med för de allra minsta som i klippet nedan :)

  http://www.youtube.com/watch?v=5CU2JhYM8tY

 2. Åsa Petersen säger:

  Shit vad söt! Hon dansar väldigt mycket punkigare än Beyoncé, jag gillar hennes version mer.

 3. Anna säger:

  Ja vänta bara tills hon vuxit upp då kommer ingen komma ihåg ens vem Beyoncé var!
  Hon är inte långt efter nu heller med 7 788 348 sidvisningar :)

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *