Åsa Petersen

Jag ser det snöar

5 november 2009

saferedirect-1

Skulle jag passa i den här mössan? Från
Luleådesignern Åsa Isaksson. Hennes mamma
har stickat.

I dag föll den första riktiga snön över Luleå. Riktiga lapphandskar, eller stora mjuka iskristaller, singlade ner på marken för människor och djur att göra spår i. Det var helt mörkt kl 15:55. Men snön lyste upp.

Mamma ringde: “Jag såg dig genom köksfönstret när jag körde hem från gympan. Du satt vid datorn. Det var fint att se dig.”

Sedan åkte jag med fina Cina till Kronan för att titta på smycken och kläder designade i Luleå. Jag satt i baksätet på hennes bil, det var en barnstol fram. Jag känner mig alltid som sju igen när jag sitter i baksätet. Lutar mig fram, håller händerna om nackstödet  och försöker fånga förarens uppmärksamhet med mina historier. Cina tittade roat på mig i backspegeln. Sedan sa hon att hon känner sig som en träningsnarkoman numera:

“Jag har varit på spinning fyra gånger på fem veckor, vet du.”

I går drack jag kokkaffe hos Magnus. Jag kom dit med den obligatoriska litern mjölk (vi köper alltid en liter mjölk till varandra) och en ny stock snus. Tre ankare mini white portion. Vi diskuterade detta med cigarettlimpor och snusstockar. De är så definitiva på något vis. Man vet att man inte kommer att sluta röka eller snusa när paketet eller dosan är slut, för man har ett helt lager.

Men det stora problemet är inte mängden prillor och cigg, sa Magnus. Det stora problemet är vad de heter: STOCK och LIMPA. “Kan de inte bara heta tiopack?” sa Magnus.

Det är vardag nu.

6 kommentarer

 1. John säger:

  Mössan ger SATC-vibbar, klart du passar i den.

 2. Åsa Petersen säger:

  John, det avgjorde saken. Ihop med komplimangen jag fick tidigare ikväll, att den ser ut som ett hallon. Jag köper!

 3. gulligullan säger:

  sötnos!

 4. E säger:

  Du var jättefin, håller med John om SATC-vibbarna! KÖP! KÖP! KÖP! :)

 5. Åsa Petersen säger:

  Mössrapport: Jag har köpt och burit den i dag. Köpte även en senapsgul likadan som jag skickade till min faster i Munkfors.

 6. E säger:

  Elisabeth Holmberg gillar detta.

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *