Åsa Petersen

Toabrist förstör Kafelino

28 december 2010

Jag var på Kafelino på annandagen. Jag såg så mycket fram emot att se Park Hotell att jag gick dit när det öppnade kl 21 och hämtade stämpel, för att säkert komma in senare på kvällen.

Grejen är att Kafelino skulle kunna vara Luleås bästa ställe. Grymma klubbarrangörer och fina artistbokningar. Jag trivs väldigt bra med crowden på Kafelino. Det är människor som vill nåt mer när de festar än att trängas bland andra fulla.

Kafelino är Luleås alternativa uteställe. Här kan man spränga normerna utan att riskera gruff.

Men. Det är det här med toan. På Kafelino finns bara EN ENDA tjejtoa. Det betyder att kissnödiga tjejer måste köa i minst 45 minuter när Kafelino är fullsatt. Som tjej står man alltså i kö i en evighet och håller på att sprängas, medan man ser killarna på toan bredvid  klara av sina kisserier på 45 sekunder om de vill. Killarna har nämligen en pissoar. De måste inte låsa om sig allihop.

Det händer att tjejer nära bristningsgränsen försöker smita in på killtoan. Men då kan man ge sig den på att nån osolidarisk snubbe ropar:

INGA TJEJER HÄR INNE!

Det snackas så mycket om att tjejer har fest på krogtoaletter, att de sminkar sig och skvallrar om killar när de låst in sig i grupp på toan. Att det är därför kön till tjejtoan är så lång. Så är det inte på Kafelino, jag lovar. Här kissar alla tjejer så snabbt de bara kan, av solidaritet med varandra. Men vad hjälper det? Hur man än vrider och vänder finns det bara en toa till alla tjejerna.

Annandagens utekväll slutade med att jag gick från Kafelino innan Park Hotell ens hade börjat spela. Jag gick hem för att kissa och sen var jag så sur att jag aldrig återvände.

Till den fina klubbarrangören som jag mötte i dörren på vägen ut kunde jag så klart inte säga som det var. Jag mumlade bara något generat om att jag ”skulle göra ett ärende på stan”. Yeah right. Vid midnatt på annandagen.

Jag har all förståelse för politiker som på allvar vill lagstifta om könsneutrala toaletter. Jag tycker på allvar att det här är könsdiskriminering. Skratta om ni vill. Se sen hur mycket ni skrattar när ni köat i 45 minuter för att gå på toa.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *