Åsa Petersen

Äntligen! Bistro Norrland.

13 januari 2011

Första kvällen på Bistro Norrland.

Jag har alltid älskat Norra hamn i Luleå. När jag hade hemlängtan från Stockholm var det längs hamnpromenaden jag tänkte mig att promenera varje kväll.

De senaste åren har Norra hamn blivit Luleås allra finaste kulturkvarter. Promenadstråket börjar med att Kulturens Hus speglar sig i Luleälven. Sedan kommer legendariska scenen Lillan, dit Teater Scratch nu återvänder med nya regissörer och pjäser. I de vackra teatermagasinen ligger magiska Hemma Gastronomi och klassiska Norrbottensteatern.

Resturangscenen i Luleå har länge varit blygsam, men igår invigdes Bistro Norrland i Norrbottensteaternas foajé. Vi var många nyfikna som fick smaka generöst med ostron och vin. Jag har minst sagt stora förhoppningar om stället. Menyn erbjuder smarrigheter som wallenbergare och bouillabaisse till praktiska enhetspriser. Förrätter 90 kronor, varmrätter 190 kr, desserter 80 kronor.

Med Bistro Norrland har pärlan Norra hamn fått ytterligare glans. Jag hoppas att det snabbt blir riktigt svårt att boka bord.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *