Åsa Petersen

Luleå-Ibiza

4 juli 2011
Pirr pirr. Det pirrar i min mage. Imorgon (eller snarare idag, klockan har ju passerat midnatt) gör jag mitt första arbetspass på NSD. Jag ska vara ledarredaktör när den politiske chefredaktören Olov Abrahamsson har semester. Som jag längtar! Arbetstider, arbetskompisar, nyhetspuls. En riktig redaktion med egensinniga skickliga murvlar. Livet som frilansskribent kan vara väl ensamt ibland. Inför detta har jag laddat upp med två semesterveckor. Man kan säga att jag dragit på charter i min egen stad. Behandlat Luleå som vore det Ibiza. Ätit sushi och druckit bubbel. Dansat under bar himmel på Färjans däck. Vinglat hem på höga klackar genom ljusa midsommarnätter. DJ-debuterat invid Luleälven och gjort en avstickare till Skellefteå för att äntligen se Robyn, min bästa väg till gåshud. Jag har fått nya vänner och återupptagit kontakten med gamla. Börjat lyssna på musik igen. Börjat känna smaken av maten igen. Njutit av mitt sällskap och min stad, helt enkelt. Det har varit så bra och från och med imorgon blir det ännu bättre. Då ska jag sommarjobba som aldrig förr. Business kan verkligen vara sant pleasure.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *