Åsa Petersen

NSD dag #1

4 juli 2011
Mitt postfack på NSD är fortfarande tomt.   Åh jäklarns vad trött jag är. Har redan kraschat i sängen efter min första arbetsdag på en riktig arbetsplats på två år. Alla var snälla och hjälpte mig att komma tillrätta. Det var fint att sitta i kontorslandskapet  – för att inte tala om att ta en kaffe i solen efter morgonmötet. Jag älskar redaktionsmiljöer. Människor är kritiska och roliga på samma gång. Jag skulle kunna dra olika skämt här. Om hur mitt usla lokalsinne fick mig att gå vilse i lokalerna minst tio gånger, minst en gång in på konkurrenten Norrbottens-Kurirens redaktion. Det är STRÄNGT FÖRBJUDET. Jag skulle även kunna skoja om hur anspänningen gjorde att jag slarvade bort min handväska redan efter en timme. Den återfanns senare i receptionen. Men vet ni, jag vill inte skoja bort den här dagen. Jag vill berätta en sak. Veronica Maggio sjunger om kärlek: ‎”Det här är värt att dö för. Jag tror mitt hjärta blöder.” Jag skulle kunna säga samma sak om journalistiken. Så mycket betyder den för mig.

1 kommentar

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *