Åsa Petersen

This is hardcore! Magisk Robyn med miffopublik.

3 juli 2011
Robyn gjorde så klart en MAGISK spelning på Stadsfesten i Skellefteå. Hon är Sveriges största popikon. Ösig, sexig, skicklig och smart med ett obeskrivligt låtbatteri – plus att hon dansar bäst i världen. Jag får gåshud bara av att skriva det. Men. Robyn spelade på en stadsfest. Svenska stadsfester är helvetet på jorden. Hardcorefansen stod längst fram och hade säkert en underbar kväll. Jag är ju ett hardcorefan men lite till åren kommen, så jag stod längre bak. Där var det kaos. Killar som muckade gräl, tjejer som hade fullt upp med att fota varandra i sexiga fylleposer. Om inte mitt sällskap Lars hade varit 1,80 med breda axlar hade jag blivit sönderklämd. Han var tvungen att skydda mig. På allvar. Inte för att folk ville komma framåt för att se Robyn. Utan för att de ville komma fram till sina kompisar för att festa. Det var kort sagt en sugig publik som inte på något sätt förtjänade en internationell popikon som Robyn. Allsången var tam på gränsen till obefintlig. Inte ens inför extranumren gick det att få igång en taktfast talkör. Min kompis Mariana berättar att hon stod bredvid en kille som genom hela spelningen sa: – Vem är Robyn!? Vem är Robyn!? Scenproffset Robyn bjöd så klart ändå på stor show. Hon ropade beslutsamt ”SKELLEFTEÅÅÅ!!!” och fyllde i sången när publiken missade att göra sitt jobb. Dansade sig svettig och sjöng sig hes för fansens skull. Vi lämnade Skellefteå upplyfta av Robyn och nedstämda av sammanhanget. I bilen på vägen hem genom Norrlandsnatten fanns det bara två slutsatser att dra: 1) Robyn är fem plus. 2) Robyn får aldrig mer spela på en stadsfest.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *