Åsa Petersen

Keep Our Park Clean, Dump Dean

21 september 2011
Utanför den anrika restaurangen The Boathouse i Central Park (där Carrie och Mr Big ramlade i vattnet) är det ett himla liv. Besökare uppmanas att bojkotta restaurangen av strejkvakter som slåss för fackliga rättigheter. Dean Poll arrenderar The Boathouse av staden New York och tjänar multum. Ändå behandlar han sina anställda som skräp. Tjugotalet servitörer och servitriser som gick samman för att bilda en fackförening fick sparken innan de hann skrida till verket. Restaurangen har stämts för sexuella trakasserier mot anställda och för att stjäla personalens dricks. I USA betalar men cirka 20 procent extra på notan. Det är självklart och en del av de anställdas lön. Pengar som, i The Boathouses fall, istället har hamnat i Dean Polls fickor. Han har lovat att återanställa de sparkade fackföreningsaktivisterna och ligger i förhandlingar med facket. Men kampen är inte över än. Strejkvakterna utanför The Boathouse uppmanar alla besökare att äta någon annanstans i Central Park istället. De har gjort en karta över alternativa restauranger Jag tog så många bilder att jag till slut blev kompis med de strejkande och fick en ballong som jag bar runt i Central Park. Lite aktivism har aldrig skadat.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *