Åsa Petersen

Att vårda sina pistoler

21 december 2011
Mina Acne Pistol är mina ögonstenar. Jag vill inte att de ska dö slaskdöden. Jag vet inte hur många gånger jag har googlat ”Acne Pistol skovård”. Frågat skomakare, skoförsäljare och fashionistas hur de ska skötas. Bara för att få olika svar varje gång. I går gick jag jag äntligen in på Acnebutiken vid Nytorget och dryftade saken med en av försäljarna. Så nu vet jag exakt hur man sköter ett par Acne Pistol: 1) Sula om skorna. Lädersulan håller inte för svensk vinter. 2) Använd endast impregneringsspray. Det går även att använda skofett, men då mister lädret sin struktur och form. Skon blir glansig och mjuk som den inte var från början. 3) Smörj däremot in klacken och ovansidan av sulan. De är nämligen helt i läder. 4) Om skorna blivit blöta, låt dem torka sakta. Ett gott råd är att använda skorna högst varannan dag på vintern. Så var det med det.

3 kommentarer

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *