Åsa Petersen

Ingen är som Ingvar

21 september 2018
I onsdags skulle Ingvar Carlsson och Bengt Westerberg samtala om valresultatet, inbjudna till ABF-huset av Frisinnade klubben och Arenagruppens vänner. Gröna linjen hade strömavbrott och stod still, så Ingvar promenerade från Gullmarsplan över Skanstullsbron. Sedan tog han treans buss till Tegelbacken, varifrån han promenerade till ABF-huset. Anlände endast 20 min försenad, till publikens jubel. Att lyssna på Ingvar gjorde mig politiskt upplivad på ett sätt jag inte varit på länge. Han stod längst framme i Sandlersalen, lite rufsig i håret efter gångmarschen genom staden, och intygade att det här var den enda gången han skulle uttala sig offentligt om valresultatet, ”för jag tycker egentligen att vi som har avgått ska hålla oss borta”. Sedan höll han ett brandtal mot rasismen och fascismen i Sverige och Europa. Tog hjälp av forskare, författare och egna erfarenheter. Hänvisade till historiska och dagsaktuella händelser för att föra i bevis att det är allvar nu, att det farliga är de ständiga små stegen mot att acceptera högerextremismen. Och så sa han: ”Vi har rätt och skyldighet att i varje stund och på varje plats bekämpa Sverigedemokraterna, för att försvara demokratin.”

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *