Åsa Petersen

Visar artiklar publicerade av Aftonbladet

Sveriges och Europas rasistiska ansikten

30 juli 2010
Publicerad av Aftonbladet

Tipsar i denna egotrippade artikelsamling om två texter jag skrivit i Aftonbladet, där jag nu gjort min sista arbetsdag som fast anställd. Hej frilansliv! Igår skrev  jag om Sverigedemokraternas hbt-flirt som misslyckades. Idag skriver jag om den europeiska hetsen mot romerna.

Läs artikel ›

För dom vi skickar tillbaks

28 juli 2010
Publicerad av Aftonbladet

Dagens Aftonbladetkrönika handlar om asylpolitik. Sverige skickar tillbaka hbt-flyktingar till länder där deras liv och säkerhet är i fara, trots att lagen säger att de ska få stanna här. Vi borde skämmas!

Läs artikel ›

Stockholm Pride!

27 juli 2010
Publicerad av Aftonbladet

Stockholm Pride är igång – och jag är tillbaka på Aftonbladets ledarredaktion för min sista vecka någonsin. Ledare i går: En stolt kamp för demokrati, om hur priderörelsen kämpar och slås ner i länder som varken respekterar människovärdet eller mötesfriheten. Krönika i dag: Vården måste se människan, om hur hbt-personer diskrimineras i vården. Med ett positivt exempel från min kära hemstad Luleå. I år har jag ingen Prideblogg. Pridebloggandet sköts så bra av gänget på Makthavare.se. Gå dit och var ständigt uppdaterad om festligheterna!

Läs artikel ›