Åsa Petersen

Hej nya bloggen!

25 oktober 2009

Det är bara att inse. Jag behöver en blogg. Möjligheten att skriva kort och långt, ytligt och djupt, genomtänkt och oöverlagt. Facebook räcker inte, allt oftare börjar jag med ett påstående i en status och fyller på med resonemang i kommentarerna. Skrivsuget får mig att kommentera mig själv. Det är ju lite gulligt, men det blir inte så samlat. Aldrig någon början eller något slut, sällan någon fortsättning.

Jag skulle kunna fortsätta på min gamla rosa blogg. Den är etablerad och välkänd. Där har jag haft bloggstockning, inte skrivit nästan något, sedan i mars. Det skulle vara enkelt att bara ta upp den rosa bloggen igen. Fylla på med inlägg och låta läsarna, få men fina och trogna, komma tillbaka.

Men den gamla bloggen hör till ett annat liv, en annan tid och en annan strid. Den går inte längre i takt med mig. Så jag väljer att börja på nytt, på en ny adress i ett nytt bloggverktyg. Här ska jag skriva det nya, som jag tänker och känner nu för tiden. Kanske till och med språket är annorlunda? Hoppas hoppas.

Jag hoppas även att jag inte har förlorat förmågan att vara rolig. Det här inlägget känns ju lätt pretentiöst, om jag ska vara ärlig. Det går säkert över.

För dig som inte känner mig: Jag har varit ledarskribent på Aftonbladet i tio år. Sedan den 1 augusti är jag tjänstledig och har flyttat hem till Luleå. Jag har startat egen firma, frilansar som skribent och läser skapande svenska på universitetet. Jag mår bra här hemma. Jag är nära mina älskade och det pirrar i magen.

Jag vet inte vad som ska bli av mig. Men jag är trygg. Fatta skön kombination, ändå.

2 kommentarer

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *