Åsa Petersen

00-talets tre bästa låtar

1 november 2009
Tags ›
Ambitiösa musikälskare listar just nu decenniets 100 bästa låtar. Kolla in Mats Ömalm eller Anders Wallner. Fina nollnolltalet.se presenterar en låt om dagen och avslöjar vinnaren på nyårsafton. Själv orkar jag inte räkna till hundra. Jag nöjer mig med tre: The Ark – It takes a fool to remain sane (2000). Jag var nyförälskad i normkritiken. It takes a fool to remain sane blev mitt soundtrack. Texten är ett vackert och sorgset brandtal över människors rätt att vara sig själva. Fatta hur många queera fjortisar Ola Salo har räddat med den här låten. maybe they’re afraid to feel ashamed to seem strange to seem insane to seem gay to gain weight – I tell you this: That it takes a fool to remain sane In this world all covered up in shame   http://www.youtube.com/watch?v=yMt65H8eeXs Laleh – Bjuröklubb (2008). Jag minns precis när jag bestämde mig för att flytta hem till Luleå igen. Det var en mörk fredagskväll i slutet av januari. Jag satt i en bil uppför Norrlandskusten och hörde Bjuröklubb för första gången. Laleh sjöng sig rakt in i min själ: Vad ska det bli av dig? Ja, vad ska det bli av mig? Robyn – Be Mine! (2005). Jag gick längs 5th avenue i New York och kände livet koka i kroppen. Mörkret hade just fallit över staden som sammanfattar hela världen. Robyn höll mig sällskap i lurarna. Än i dag har jag inte hört en lika mästerlig poplåt. Jag älskar stråkarna och beatet. Och gråten i Robyns röst, lyssna bara!   Det här är en bloggutmaning. Vilka är dina tre bästa låtar under 00-talet? Motivera kort.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *