Åsa Petersen

”Cymbalen är ju för penis”

5 november 2009

05s41-nakenman-782_1063435l

Schlagervärlden är nakenchockad: Det finns en naken man i videon till Kärleken vänder allt!

”Is nudity really allowed in Melodifestivalen?” frågar den holländska Schlagersajten 3 minutes:

The contestants in the Swedish web joker contest aren’t professional artists, but can they not even afford to buy their camera crew some decent clothes?

”Lack of professionalism damages SVT”, dundrar den grekiska sajten Oikotimes:

The lack of professionalism in one clip submitted for the web voting for 2010 melodifestivalen cause hilarious reactions across the web and the way SVT didn’t manage to notice it. The man handling the camera behind Adam Sanahl’s performance is naked. The amateur artists managed to be noticed by several websites and blogs already but the real question is: does actually SVT watch the submissions? The online voting and the videos are also available for kids as the content is not prohibited for any age and therefore another question risen is: is this the stereotypes Sweden wants to promote?

I Aftonbladet förklarar Adam Sandahl, låtens upphovsman, att den nakna mannen är ett misstag: ”Det är inspelat i en källare och det var ganska varmt från början. Vi använde en bygglampa som ljussättning och det blev våldsamt varmt.”

Melodifestivalens Thomas Hall försvarar nakenchocken: ”Gränsen går väl vid när det inte är passande för barn. Då måste man ha en varningsflagga. Men cymbalen är ju för penis så man ser bara lite naken hud.”

3 kommentarer

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *