Åsa Petersen

Det är inget fel på Waldorf!

4 november 2009

Jag åt lunch med Petra på Waldorf. Det är lite inne att dissa Waldorf i Luleå just nu. Det smakar ju inte som i Kina! Eller som i Stockholm, för den delen.

Nej okej. Någon större kulinarisk upplevelse är det kanske inte. Men det smakar gott. Det finns något för alla: kina, pizza, á la carte eller husman. Personalen är trevlig, servicen snabb. Och alla får plats, om det inte är värsta lunchrusningen eller alldeles efter löning.

Jag känner mig trygg på Waldorf. Kanske för att jag ätit där sedan jag var barn och hade sugrör i läsken. Alltid orientale (pizza med köttfärs och lök) eller chilikyckling. Waldorfs salladsbord var mitt första. Pizzasallad, tomat och majskorn med rosa dressing över.

Jag har hört att Waldorf har ypperligt god hygien i sitt kök. En av Luleås mest erfarna krögare berättade häromdagen att han har lärt sig allt han kan om hygien av Waldorf-familjen. Det känns väl tryggt så här i influensatider?

Jag har egentligen bara ett problem med Waldorf. Deras akvarium med stoora fiskar i. Nu för tiden är fiskarna färgglada och verkar snälla, men en gång i tiden var det typ GÄDDOR som simmade runt. Om man satt vid fel bord och vände blicken åt sidan kunde man plötsligt finna sig öga mot öga med en jättefisk som visade sina gula spetsiga gaddar.

Jag blev alltid skiträdd. En gång när jag var 16 skrek jag rakt ut. Ann, min bästis som var 18, fann mig hur pinsam som helst.

Men annars är Waldorf toppen, ska jag säga er.

4 kommentarer

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *