Åsa Petersen

Drunknad i ett hav av kaffe latte

25 november 2009
Tags ›
Ikväll spelar Lars Winnerbäck på Coop Arena i Luleå. Jag är inte där så klart, jag gör min sista dag som sängliggande sjukling. Men okej, jag hade stannat hemma även om jag varit frisk. Det var länge sedan jag var kär i Lars Winnerbäck. Jag tappade känslorna för honom ungefär samtidigt som han blev arenastor och började låta alltmer som Ulf Lundell. Men minns ni Kom, den underbara skivan från 1999? Jag hade precis flyttat till huvudstaden och hade I Stockholm på repeat:

Herr Andersson har drunknat i ett hav av kaffe latte Han är kontinental och originell Han är sorglig, men utvald att leta efter sig själv Det är vad som gäller här i Stockholm

På södermalmska lägenhetsfester stod reportervikarier på Aftonbladet (inflyttade till storstan de med) och skrålade Winnerbäcklåtar i timtal. Jag tror de tog alla låtarna från alla skivorna i kronologisk ordning. De hängde på varandras axlar och viftade med sina ölflaskor. Anyway. Ikväll kommer Winnerbäck till Luleå. Med anledning av detta har Johan veckans roligaste status på Facebook:

Winnerbäck sjunger på sin senaste skiva: ”Det finns dom som åkt till månen…”. Nu är det så att det tror jag inte alls att dom har gjort. Månlandningarna är fejk. Jag skulle vilja prata med Lars om detta i morgon. Han kan istället sjunga: ”Det finns dom som åkt till Mouno”. Det ligger vid finska gränsen.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *