Åsa Petersen

Man måste uttrycka sin kärlek

19 november 2009

Nu gömmer snön gräsmattan igen, ser ni?

I dag hände det som Magnus så länge varit rädd för. Min pressobryggare sprack. Den exploderade inte i ansiktet på någon, sprutade ej heller kokhett kaffe omkring sig, som Magnus mardrömt om när jag pressat ner kaffet alldeles för snabbt. Den fick bara en spricka och gav upp. Klonk. Sen var det inte mer med det.

Jag gick genast på Clas Ohlson och köpte en ny.

Magnus har förresten förklarat den här med tackfilmen för mig. Ibland behöver man en individualistisk 23-åring som förklarar saker och ting i den nya världen. Radiotjänsts budskap behöver inte alls vara auktoritärt, säger han. För du kan vara hjälten! Jag kan vara hjälten! Alla kan vara hjälten! Man bestämmer helt själv vem hjälten är.

Aha. Som tack gjorde jag en tackfilm med Magnus och la på hans Facebooksida. Han har militäruniform på sig i filmen. Hehe.

Ikväll var jag och lyssnade på Mats Söderlund, författarförbundets ordförande. Han talade på Stadsbiblioteket, i Kulturens Hus. Han sa många kloka saker om författandets villkor. Om att det är hårt slit och oftast uselt betalt, men värt allt för

man kan ju inte leva utan att få uttrycka sin kärlek.

Jag minns bäst hur han läste sin poesi. Blundandes. Långa dikter, rakt ur huvudet, med hela kroppen, foten stampade takten. Inte bara ord, det kom ljud också. Det var ett skådespel. En strof, från hans senaste diktsamling Systemet:

Lita på mig, säger hon

Jag är den enda som fortfarande

tycker om dig

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *