Åsa Petersen

Niomiljonertrehundratusen visningar

11 november 2009
Tags ›
http://www.youtube.com/watch?v=3WkXPPLiZOY Jag brukar lyssna på reklamradio när jag promenerar. Beyoncés If I were a boy spelas fortfarande. Varje gång jag hör den reser sig gåshuden under alla mina lager vinterkläder. If I were a boy:

I’d put myself first / and make the rules as I go

Genom att sjunga de enkla raderna på världens reklamradiostationer har Beyoncé gjort mer för feminismen än jag någonsin. Hon sätter förväntningar på könen, som ger killar större frihet än tjejer, i blixtbelysning. Utan att agitera, bara genom att konstatera. You Tube-klippet ovan har, när jag skriver det här, haft drygt niomiljonertrehundratusen visningar.

3 kommentarer

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *