Åsa Petersen

”Och hävda med framgång sin plats i solen”

20 november 2009

Pappa gav mig en t-shirt i dag. Med Järnverket i Luleå på. Den är mycket fin. Du kan köpa en likadan hos Design Labland. Den verkar inte finnas i webbshoppen än, men mejla bara någon av projektledarna så ordnar det sig säkert.

Pappa påminde mig även om vad som står i boken Sverige i färg och bild – under redaktion av professor Ewert Wrangel och folkskoleinspektör Dr A. Gierow, utgiven 1936. Pappa har köpt den på loppis och läste högt på skorrande skånska:

”Såväl Norrbotten som Västerbotten äro sålunda ingalunda de bortglömda och fattiga landsändar, som mången söderut kanske tror dem vara, utan moderna och framåtsträvande landskap med stor naturskönhet och väldiga naturrikedomar, kanske de största vårt land äger. De äro med Lappland som ett väldigt uppland av stor betydelse för Sveriges utveckling och hävda med framgång sin plats i solen.”

1 kommentar

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *