Åsa Petersen

World Aids Day

30 november 2009

Imorgon är det internationella aidsdagen. Den ligger mig varmt om hjärtat. På många håll i världen är aidsepidemin ett av de största hoten mot människors liv och säkerhet. Här hemma har vi bromsmediciner. Men hivpositiva stigmatiseras, diskrimineras och tvingas in i garderoben. Inte minst av den repressiva smittskyddslagen, som inte fungerar.

Hbt-rörelsen sörjer fortfarande vänner och älskade som dog i aids under 1980-talet. De senaste åren har spridningen av hiv ökat igen.

I Luleå högtidlighålls aidsdagen med arrangemanget LHIVET – en kväll i ord och ton om att leva med hiv. Steve och Johanna delar med sig av sin tankar och erfarenheter. Noaks Ark Barents informerar om hiv i Norrbotten. Lokala profiler som Mió Evanne, Ronny Eriksson och Håkan Larsson har målat tavlor som auktioneras ut under kvällen.

Rasmus från Hamngatan spelar. Stefan Widman sjunger och tänder ljus. Alltsammans sker på Lillan mellan kl 18 och 21. Fri entré.

 

Mió Evannes tavla, som auktioneras ut på Lillan.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *