Åsa Petersen

En om dagen: Day 03 – Your parents

2 december 2010

Mina föräldrar har visat mig kärlek. Så i dag låter jag pappa skriva om när han träffade mamma, julhelgen 1974.

”Bilresan från Karlstad till Kåge tog nästan 12 timmar. Ewa och jag satt nära varandra på sätena. Det låg varma vibrationer i luften, det kände jag tydligt, men jag sa ingenting. Jag var blyg och vågade inte ta första steget.

Jag tyckte om Ewa men höll det för mig själv. Att bli ihop med henne trodde jag var önsketänkande från min sida, så jag slog bort alla sådana tankar. Det var bäst att inte hoppas för mycket. Hon skulle kanske säga nej och jag ville inte bli besviken.

Vi skulle nog ändå inte passa så bra ihop, tänkte jag. Ewa var skolkurator med högskoleexamen. Jag var bara en murare, som saknade högre utbildning och kom från ett lantarbetarhem i Skåne.”

Ur da capo, Black Island Books 2010.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *