Åsa Petersen

En om dagen: Day 19 – Something you regret

18 december 2010

Midsommar i Alsjö 2009. En vecka innan flyttlasset gick från Stockholm till Luleå.

Jag har hoppat av gymnasiet två gånger. Först estetiska, sedan barn- och fritid. Jag har åkt iväg till medialinjen på Brunnsviks folkhögskola och kommit hem igen till Komvux och Piteå-Tidningen. Jag har läst statsvetenskap i Luleå och hoppat av för att börja på Dala-Demokraten i Falun.

Jag sa upp mig från DD för att börja på Aftonbladet. Sa upp mig från Aftonbladet för att jobba hos Mona Sahlin i regeringskansliet. Sa upp mig från regeringskansliet för att börja om på Aftonbladet.

Sommaren 2009 lämnade jag Stockholm för Luleå och startade eget som frilansskribent. Det var en stor sak att skriva min sista (?) avskedsansökan till Aftonbladet och skaffa f-skattsedel istället.

Se där, mina senaste 18 år på 110 ord. Då har jag inte nämnt pojkvännerna. Fem stycken. Högt älskade allihop.

När jag ser tillbaka kan jag inte ångra något. Inte ens mina sju månader i regeringskansliet, även om min känsla då var att jag varken hörde till eller räckte till i regeringsapparaten. Att jobba med Mona Sahlin under Göran Persson gav mig upplevelser av vår politiska samtid som jag inte skulle vilja vara utan. Jag kan faktiskt säga att jag vet vem Mona Sahlin är. Min bild av henne stämmer inte överens med Mosa Mona-kampanjens.

Nej, jag ångrar inget. Allt blev bra till slut. Allt visade sig vara till det bästa.

Men som jag oroat mig. Som jag varit rädd för att ångra mig. Som jag ältat.

Det har dock inte hindrat mig från att välja – och det är jag glad för. Om jag inte hade vågat välja till och välja bort hade jag nog ångrat det allra mesta.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *