Åsa Petersen

En om dagen: Day 29 – Your aspirations

28 december 2010

Lycklig på en dubbelgunga, augusti 2009.

Jag strävar efter att leva lycklig. Det kan ju låta svulstigt, som att jag vore en oreglerlig Fröken Sverige-kandidat eller något.

Men för mig innebär lyckan att även ha tillgång till min olycka. Det kan göra ont och det kan vara svårt, men jag vill alltid vara så känslig som jag är. Ni som läser det här och känner mig vet exakt vad jag menar. Här är det inga fel på känselspröten inte.

Ingen människa är lycklig jämt. Alla människor lever sina olyckor som de sedan måste bära mig sig genom livet. Jag vill inte glömma mina kriser, jag vill respektera dem och komma ihåg hur de har förändrat mig till det bättre.

Jag tror verkligen att man kan bli klokare av att ha det svårt – om man vågar handskas med det svåra. Bara den som har tillgång till sin skörhet kan vara riktigt stark när det behövs.

Det sägs ibland att det som inte dödar, härdar. Det tror jag inte på. Det är en ren förolämpning mot alla de människor som tvingas leva i förtryck, krig och terror.

I dag stängde jag av teven när Rapport visade bilder från självmordsdådet i Pakistan i lördags, som dödade 40 personer. Sådana fasor ser jag bara på tv, om jag ens orkar det. Därför har jag ansvaret att inte överdriva mina egna olyckor. De får ingå i min lycka, helt enkelt. För att livet är just så dubbelt.

Jag vill orka känna hela livet igenom, även när livet sårar. Alternativet vore ju att gå genom livet som en robot. Och robotar, de stackarna, är ju tomma där hjärtat och själen skulle sitta.

1 kommentar

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *