Åsa Petersen

Sexistisk och rasistisk Hedmandom?

10 januari 2011

“Angående Magnus Hedman menar hovrätten att flickorna som var med i sällskapet var hårt sminkade och talade engelska med kraftig brytning och var klädda på ett sätt så att det borde stått klart, eller i vart fall ha framstått som möjligt, att de var betalda eskortflickor.”

Ur Aftonbladet.

I dag dömdes Magnus Hedman och Dulee Johnson för sexköp. Hovrätten river upp tingsrättens friande dom.

I det här fallet är det inte sexköpet som gör mig mest upprörd. Utan hovrättens motivering ovan.

Menar hovrätten att alla kvinnor som är hårt sminkade, talar engelska med brytning och är klädda “på ett sätt” måste misstänkas att vara prostituerade? Hur sexistiskt och rasistiskt är inte det?

Det är uppenbarligen inte bara våldtäktsrättegångar som lider av fördomssjukan. Den här gången är det en sexköpsrättegång som får den unkna kvinnosynen att flöda. I domslutet till och med.

Jag borde testa detta. Gå ut på stan hårt sminkad och klädd “på ett sätt”. Tala engelska med alla jag möter med min taskiga brytning (jag talar skitdålig engelska).

Så får vi se om alla män jag pratar med blir misstänkta för sexköp.

1 kommentar

  1. David säger:

    Jo, fast man rör sig ju alltid i sammanhang. Om det skulle vara ett gäng personer på en fest som inte kan kopplas alls till de andra där är det ju attributen som åskådliggör detta.

    Om någon inte hör hemma där är det väl bara naturligt att tänka, “hur hamnade dom här?”

    Självklart fattade Hedman vad som pågick, gör det honom till rasist och sexist också? Hmm sexist kan man väl iofs stämpla honom som.

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *