Åsa Petersen

Elisa i mitt hjärta

2 februari 2011

Det här är Elisa. Hon hör till min handfull allra innersta.

Elisa har full tillgång till mitt hjärta och mina tankar. När jag en gång var tvungen att hålla en hemlighet för henne, i flera månader, slutade det med att jag satt på ett café och grät i kaffet: Jag kan inte säga nåt älskling, jag kan bara inte. Men du vet ändå vad det är, så du behöver inte fråga.

Det fina med Elisa och mig är friheten vi ger varandra. Trots att vi bara bor en kort promenad från varandra kan det dröja många veckor mellan våra möten. När vi till slut hör av oss är det inte av dåligt samvete – utan för att livet inte är sig likt utan den andra.

Då tar vi upp tråden precis där vi släppte den. Inga detaljerade redogörelser behövs, eftersom vi har ett sjätte sinne för varandra. Jag är inte den som tror på övernaturligheter, men Elisas och min relation har alltid byggt på intuition. Och lojalitet sprungen ur kärlek. Vi beundrar varandra på ett hälsosamt sätt.

Genom Elisas ögon kan jag se mig själv som en vacker och stark kvinna. Jag vill föda samma känsla hos henne.

Jag flyttade in i min lägenhet i slutet av september. Ikväll var hon här för första gången. Det kändes som om hon hade varit här hundra gånger redan. Det har hon på ett sätt

– eftersom hon alltid är med mig.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *