Åsa Petersen

I dag är ingen vanlig dag…

22 mars 2011
Jag måste säga som min vän Jonas från Tornedalen: Hooja! Jag är så nervös. Idag släpps min bok Mitt queera hjärta. Ikväll är det boksläpp på Kulturens Hus i Luleå. Regissören Ingela Lekfalk intervjuar mig och min förläggare Peo Rask om boken. Magnus Ekelund och Matti Alkberg spelar ur sig sina queera hjärtan. Alla som befinner sig i stan kl 18.30 är varmt välkomna. Att släppa bok är särskilt. Plötsligt kan man hålla det man skrivit i handen, oåterkalleligt mellan hårda pärmar. När jag håller i Mitt queera hjärta känns det dessutom som att hålla i alla mina elva år på Aftonbladet. Det här är mitt politiska engagemang samlat på 144 sidor. Allt jag kämpat med och för. Igår gjorde jag intervjuer för boken. Jag var så nervös så att Sax & Maskin fick fixa till mig inför dagen, som en extra säkerhetsåtgärd. Mió sminkade mig och Sebastian gjorde håret. Bilden ovan är slutresultatet. Jag ser minsann lite sammanbiten ut. Jag är ganska nervös. Nordnytt i SVT gjorde ett fint hemma hos-reportage. Det kan du se här. P4 Norrbotten intervjuade mig på telefon. Det kan du höra här. Jag är mycket nöjd med min bedrift. Stamningen har länge hindrat mig från att tala i offentliga sammanhang. Att jag nu tog tjuren vid hornen och gjorde både tv och radio på samma dag är personlig utveckling på hög nivå. Välkomna ikväll alla fina! Nu ska jag dricka kaffe med någon som känner mig mycket väl för att lugna nerverna. Hooja!

1 kommentar

  1. Pingback: Fullt på Åsa Petersens boksläpp | - Det perfekta livet

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *