Åsa Petersen

Patrik Sjöberg i mitt hjärta

28 april 2011
Den här dagen tillbringar jag med en osnuten friidrottsstjärna i tankarna. Det är ju så vi har betraktat Patrik Sjöberg. Som en arrogant, oanpasslig, odräglig superstjärna. Själv har jag tjustats av det. Någonstans i botten av snubben som står och röker vid höjdhoppsmattan har jag anat en obändig styrka och attraherats. Men inte visste jag vidden av Patrik Sjöberg styrka. Inte kunde jag ana att han en vårdag 2011 skulle släppa en bok och göra sig till tolk för ett oanat antal barn och före detta barn: Det här är sexuella övergrepp. Så här är det är när en sjuk vuxen person tar sig oerhörda friheter med ett barn. Patrik Sjöberg har pissat på Viljo Nousiainens grav. Jag förstår honom. Ilskan är en avgörande faktor för att göra sig fri och komma vidare. Den vuxna Patrik var tvungen att hämnas åt den lilla Patrik. Patrik Sjöbergs lika glasklara som eftertänksamma berättelse är inte bara viktig för honom själv. Den är viktig för alla barn som just nu upplever nya sexuella övergrepp. – Jag hoppas att det leder till att en unge går till polisen eller berättar för sina föräldrar. Då har man hjälpt någon i alla fall, säger Patrik Sjöberg i Aftonbladet. Det sägs att sexuella övergrepp mot barn är ofattbara. Sluta säg det! Det som kallas ofattbart kan vi lika gärna blunda för, det går ändå inte att förstå eller göra något åt. Det ofattbara är ingens ansvar. Sexuella övergrepp mot barn är inte ofattbara. De är en förfärlig men alltför vanlig del av vår verklighet som vi måste ta itu med. Nu har Patrik Sjöberg gjort vad han kan. Patrik i mitt hjärta.

1 kommentar

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *