Åsa Petersen

Wow

27 april 2011
Jag är väldigt glad för det här. Omröstningen i Luleå om ”Folkets förebild” går vidare och just nu är jag i topp. Begreppet ”Folkets förebild” känns för all del främmande, det finns självklart inte bara en förebild i en stad och ännu mindre ett samlat folk. Den största likheten vi människor har är vår rätt att vara unika individer. Tänk vilken tur att det bara finns en av varje sort. Ändå är jag väldigt glad. De andra nominerade går minsann inte av för hackor. Refaat Ezeldin som genom sin kamp för Egyptens folk gjort Luleå till en stad i världen. Petra Lundmark som vårdat BD Pop med all sin kärlek och förverkligade festivalen Musikens makt. Jan-Olov Madeleine Ågren som är en ständig nagel i ögat på förtryckande normer. Anna Jonsson som förnyat Luleå Baskets arbetsformer och alltid står upp mot idrottens gubbiga tendenser. Förebilderna är många i vår stad, långt fler än vad som ryms på den här listan. För min del får det gärna vara dött lopp mellan de nominerade. Röstningen till ”Folkets förebild” pågår till den 13 maj klockan 19. Mer information om hur du röstar hittar du här.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *