Åsa Petersen

En kvinna från Junosuando jag lärde känna i New York

16 maj 2011
Det hände något otroligt i New York. På en middag hos Arie och Elaine fick jag Ulf Ghosh till bordet. Han är en newyorker med mamma från Sverige och pappa från Indien. Vi började snart tala om Sverige, jag berättade om min norrbottniska uppväxt. Då visar det sig att Ulfs mormor kommer från Junosuando, samma by i Tornedalen som min mormor! Ibland är världen bra liten. Ulf har släktforskat en del och mejlar mig en bild på sin mormor: Hon hette Margit och bar flicknamnet Rosén. Sedan gifte hon sig med Oskar Håkansson, komminister i Junosuando. De skilde sig och Margit gifte om sig med Nils Westberg i Boden. Se så vacker hon är.

1 kommentar

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *