Åsa Petersen

New York dag 4-5

7 maj 2011
Hej, jag heter Olsa och jag satt och skrev på Starbucks. Tills en Jerry Williams 60+ kom och satte sig mittemot. Han ville gärna bjuda mig på middag, visa mig New York, kanske starta ett liv tillsammans. Han kunde inte hjälpa det sa han, för jag var så väldigt vacker och han var italienare.   Jag gick vilse på Saks och kom till skovåningen. Kände mig som en hippie. Aldrig i livet att jag skulle våga prova några skor där. På parfymavdelningen var alla snällare, jag luktade som en flowerbomb efteråt.   Nyhetsläget.   Varje gång i New York är det samma sak. Jag gör misstaget att fastna Midtown några dagar innan jag äntligen kommer till Soho. Som hemma på Södermalm.   Bloomingdales, Soho. Skillnaden från Saks på Fifth är milsvid. Här behöver jag inte känna mig som en ensam hippie. Här är alla hippies.   Betsey Johnson. 8-åringen i mig går bananas.   Om jag ändå vore åtta igen och inte hade nickelallergi.   På väg till Arie och Elaine. Det gröna är Central Park. Jag längtar dit.   Hemma hos Arie och Elaine. Ulfs mamma växte upp i Junosuando/Vittangi. Ibland är världen bra liten.   Elaine har tänt ljusen. Sabbaten, den judiska vilodagen, har börjat.   Elaine välsignar brödet. Så börjar middagen.   Arie välsignar sabbaten.   Det godaste vinet någonsin. Jag hade inte smakat smöriga viner innan jag smakade det här.   Välsignelsen efter måltiden.   Empire State skiner i svenska färger inatt.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *