Åsa Petersen

SSU i mitt hjärta

4 augusti 2011
Jag blir alltid extra nervös när jag ska tala inför unga människor. Det är inte så konstigt. Även fast intellellektet vet att det inte händer igen minns kroppen hur det var att läsa högt under skoltiden. De tuffa killarna längst bak i klassrummet som skrek att jag skulle hålla käften om jag inte kunde prata ordentligt. Därför var utfrågningen om Mitt queera hjärta på SSU-kongressen idag stundtals jobbig. Stamningen hindrade mig ibland från att få sagt exakt vad jag ville. Men de 50 åhörarna ställde klyftiga frågor. Och värmen som mötte mig vid boksigneringen efteråt var helt enorm. Att en enda av dessa kloka ungsossar inspireras av mig väger upp all världens stamningsångest. Här står jag med ett gäng SSU:are från Norrbotten. De satt på raden längst fram och gav mig allt stöd jag behövde. Vi ska ses igen i deras SSU-klubbar. Kanske ska vi även gå på hbt-klubben Make Out i Luleå och dansa. Terrordåden i Norge har fått mig att förstå vikten av min SSU-bakgrund. Mötet med SSU:arna på kongressen idag gör mig säker på den nya socialdemokratiska generationen. Bäva månde rasisterna, homofoberna och sexisterna. Människans rätt att vara sig själv är högaktuell politik. Tack för den energikicken, SSU!

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *