Åsa Petersen

Att vårda sina pistoler

21 december 2011

Mina Acne Pistol är mina ögonstenar. Jag vill inte att de ska dö slaskdöden. Jag vet inte hur många gånger jag har googlat “Acne Pistol skovård”. Frågat skomakare, skoförsäljare och fashionistas hur de ska skötas. Bara för att få olika svar varje gång.

I går gick jag jag äntligen in på Acnebutiken vid Nytorget och dryftade saken med en av försäljarna. Så nu vet jag exakt hur man sköter ett par Acne Pistol:

1) Sula om skorna. Lädersulan håller inte för svensk vinter.

2) Använd endast impregneringsspray. Det går även att använda skofett, men då mister lädret sin struktur och form. Skon blir glansig och mjuk som den inte var från början.

3) Smörj däremot in klacken och ovansidan av sulan. De är nämligen helt i läder.

4) Om skorna blivit blöta, låt dem torka sakta. Ett gott råd är att använda skorna högst varannan dag på vintern.

Så var det med det.

3 kommentarer

  1. Caroline Gottberg säger:

    Tack för detta. Jag behövde verkligen veta. För jag har minst sagt varit förvirrad. Men tog beslutet att inte använda mina under slask och snöväder. God Fortsättning.

  2. Hello friday säger:

    Tack för tips! Ska tipsa vidare.

  3. Magdalena säger:

    Hej. Jag jobbar i en skobutik och kan dela med mig att man kan absolut smörja in pistol bootsen med en bra skokräm som tex Collonil waterstop men det viktiga är att man använder en hästhårs borste för att smörja in dem med. Om man använder en trasa så blir de glansiga. All skinn behöver fukt. Annars torkar det ut och håller inte lika länge.

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *