Åsa Petersen

Gillar att köpa kristallkrona

2 december 2011

Stulit denna enkät av Quetzala!

VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

Var 24. Hade släppt min första bok under hösten, jobbade på Aftonbladet, umgicks med en blandning av intellektuella vänsterfeminister (Södermalm) och studenter på Handelshögskolan (Östermalm). Var i ropet, i smeten etc. Mingel, fester och efterfester, rödvin efter kl 4 på morgonen var inget ovanligt.

VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Genomlevde min värsta kris någonsin. Trodde jag var helt värdelös. Hade precis flyttat till min nya lägenhet. Den blev början på något nytt och bra, en trygg punkt mitt i stormens öga.

FEM SNACKS DU GILLAR?

Brämhults Juice. Kommer inte på nåt mer. Har ingen matlust ikväll. Champagne?

FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL?

Internationalen, Arbetets söner, It takes a fool to remain sane, Gabriellas sång, Född fel. Född fel är den sång som speglar min nuvarande personlighet bäst.

FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR?

Det tråkiga: Köpa loss min lägenhet från banken. Det självklara: Skänka pengar till Läkare utan gränser. Det roliga: Flytta till New York och skriva det som föll mig in. Detta förutsätter alltså många miljoner, det räcker inte med bara en.

FEM DÅLIGA VANOR?

Är dålig på att hålla tider. Utgår från att den andra ha rätt när jag bråkar. Snusar Tre Ankare Mini White. Skäms för att jag stammar. Måste typ städa lägenheten innan jag kan lämna den.

FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:

Köpa kristallkrona (som jag gjorde idag, nu hänger den i vardagsrummet, en dröm besannas). Fika med mamma och pappa. Packa jättelätt när jag ska resa. Skriva! Ha sex (men minns knappt hur man har det).

FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I:

Onepiece, utsvängda jeans, byxkjol, joggingbyxor på stan, matkasse istället för väska.

1 kommentar

  1. JonasA säger:

    Ah, Brämhults! Känner mig alltid lite osolidariskt överklassig och lyxigt lycklig när jag unnar mig. (Man borde ju hålla sig till God Morgon-juice som vanlig anständig medelklass.) På sistone har det varit blåbär & svarta vinbär som gällt.

    Angående passa tider: Intressant diskussion på
    http://ablativ.blogspot.com/2011/11/tidsoptimistm-och-kbt.html

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *