Åsa Petersen

Mattias Alkbergs nyårsdikt 2011

2 januari 2012
Så här är det. Varje nyårsafton skriver Mattias Alkberg en dikt som han skickar till sina vänner samma dag. Det har han gjort i tio, tolv år nu. Matti vill helst inte att nyårsdikten ska publiceras någonstans. Han ser den som en fix idé, inte som god litteratur. Men jag kan så klart inte låta bli. Jag tycker att Mattis nyårsdikt 2011 säger mycket om mycket i vårt samhälle nu. Här är den:     Nyår 2011   Kungen han e kungen låt han va   Kungen av djungeln skogens konung och planernas Härskare av hav och snö och karameller och stranden Spottar längst, en hel korridor långt Skramlar med sporrarna och ropar högst högre än drottning, myrdrottning, getingdrottning och berget Pissar i fläkten drar ballen i gruset utan att knota Kan saker utantill svåra och andra Kan ladda och ladda om Ramlar aldrig men slänger sig snyggt Fintar duckar upperkuttar Snabbare på raksträckor först ut ur kurvorna Full galopp och karriär   Det är en gåta det är vad det är Om man tycker med allt man ändå vet om varför och hur och hur det blev om man ändå minst en gång under sitt vuxna liv tycker att Sid Vicious han var fan en skön snubbe ändå kan man lösa den   Då kan du gå in i solnedgången Rätt in i undergången nästa år Med fuckfingret malligt sträckt   Men vad hjälper det   Mattias Alkberg 111231

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *