Åsa Petersen

Bastubrevet: Swedish Laplands styrelse tar avstånd

20 februari 2012
”PRESSMEDDELANDE 20120220 Styrelsen för Swedish Lapland Tourism tar härmed avstånd från VD Jan-Erik Jaenssons brev till civilminister Stefan Attefall, där han hävdar att ”den nye landshövdingen måste gilla att bada bastu”. Även om brevet skrivits med de bästa intentioner, bastutraditionen är starkt förankrad i Norrbotten och en del av vårt fina erbjudande i turistnäringen, så är kopplingen till en manlig, odemokratisk och exkluderande beslutskultur i bastumiljö helt oacceptabel. De kraftiga reaktioner detta brev vållat, såväl i Norrbotten som i övriga Sverige, styrker oss i vårt ställningstagande. Vi har därför idag efter ett styrelsemöte enats om att begära att Jaensson tar avstånd från sitt olyckliga uttalande. Styrelsen genom ordförande Karin Nilsdotter” Detta pressmeddelande skickades ut till media kl 13.20 idag.

Skriv en kommentar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *