Åsa Petersen

250 nyktra dagar

9 oktober 2019

Idag har jag varit nykter i 250 dagar. Att livet kan förändras så på 250 dagar är det häftigaste jag varit med om.

När jag tog mitt sista glas trodde jag att livet skulle fortsätta som innan, minus alkoholen.

Så fel jag hade. Sedan dess har jag fått fler nya nära vänner än jag kunde drömma om. Och jag har slutit fred med mig själv – eller är åtminstone på väg. Jag vill, för första gången i livet, inte slippa mig själv. Jag försöker inte fly.

När jag slutade dricka var jag så trött. Och skamsen och ENSAM. Jag var omgiven av människor som älskade mig men hemligheten alkoholen låg som en hinna mellan mig och dem.

Jag hade nått min botten men förstod det inte. Jag trodde att livet skulle vara så. Och jag var så rädd, för jag visste att det bara skulle bli värre.

Men det vände. Det blev bättre och det fortsätter att bli bättre. För att jag gav upp.

Tack alla som hjälpte mig göra det, och som fortfarande hjälper mig. Jag är inte ensam längre.

❤️ Åsa

1 kommentar

  1. Christer säger:

    Ja Åsa det är bara som jobbigast de första dagarna, sedan går bara dagarna på. Fast jag själv måste vara medveten om den sjukdomen som jag har. Som tur är så skriver jag varje dag i mina bloggar. En del handlar bara om min utforskning ut av den stora boken. Andra om min uppväxt med dysfunktionella föräldrar. Jag är ju även ett vuxet barn. I dag så är jag själv inne på mitt tjugotredje år. Fast det är inget som jag tänker på längre. Bara det att om jag skulle få för mig att jag skulle kunna dricka igen, så skulle jag försöka supa ikapp 23 års nykterhet. Jag skulle dö relativt fort. Fortsätt att sprida att det fungerar om vi bara tar en dag i taget. Jag har ingen aning om jag kommer att vara nykter nästa år, jag kanske inte lever nästa år. Jag har ingen aning om vad som kommer att ske i framtiden. Fast framtiden kommer att bli mycket bättre om jag struntar i att grumla mina tankar med alkohol eller andra sinnesförändrade droger.

Skriv en kommentar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *